Boslandbouw

Home » Boslandbouw

Agroforestry, ook wel boslandbouw genoemd, wordt steeds populairder in Nederland. Bij dit landbouwsysteem worden bomen op hetzelfde land als landbouwgewassen en/of vee geplaatst. Met deze vorm van landbouw help je de natuur én jezelf een handje. Bij boslandbouw worden jouw gewassen namelijk gemakkelijker bevrucht. Je vindt de ideale bomen en struiken voor deze landbouwmethode bij Kwekerij Westhof in ’s-Heer Abtskerke.

Deze voordelen heeft boslandbouw

Boslandbouw kent vele vormen. Je kan bijvoorbeeld denken aan een boomgaard waar kippen tussen de bomen scharrelen, maar een voedselbos planten is ook een manier om aan agroforestry te doen. Deze landbouwmethode is een handige manier voor boeren om over te stappen naar een duurzamere manier van gewassen verbouwen. Agroforestry zorgt namelijk voor een grotere biodiversiteit. Insecten, zoals bijen en andere bestuivers, leven namelijk liever rond bomen en struiken dan in een grote, open weide. Dit zorgt er bovendien voor dat je gewassen sneller bestuifd worden. Wil je ook de overstap maken naar boslandbouw? Bij onze notenboomkwekerij vind je verschillende bomen en struiken die je in jouw weide plant. Je kan bijvoorbeeld een hazelnootstruik kopen om klein te beginnen. Daarmee profiteer je bovendien van de heerlijke noten die onze struiken geven.

Walnoten ‘s-Heer Abtskerke

Interesse in een walnootboom?

Neem contact op

Walnoten

Koop onze bomen en struiken en maak de stap naar agroforestry

Maak de stap naar boslandbouw met een van onze hazelaars of een mooie walnotenboom. Onze bomen zijn ook erg geschikt wanneer je een bos wilt aanleggen in je tuin of bij jouw bedrijf. Wil je meer weten over agroforestry of onze verschillende bomen? Stuur ons een bericht via ons contactformulier of bereik ons telefonisch via 0113-561219. Onze experts vertellen je graag meer.

Kwekerij Westhof